Dzień IV
Od rana tradycyjnie uczniowie odbywali praktyki zawodowe. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pomagali w pracy w kuchni i hotelowej restauracji. Mieli oni możliwość zapoznania się z miejscowym przepisem "faszerowanej papryki" i umiejętnością korzystania z receptur gastronomicznych, odważania i odmierzania składników.
Logistycy zapoznali się z nowoczesnymi sposobami zarządzania magazynem oraz z kulturą, tradycjami i metodami organizacji pracy w greckich przedsiębiorstwach. Uczniowie zapoznali się ze strukturą logistyczną firm i ich działaniami marketingowymi. Ekonomiści zaś mieli możliwość zobaczenia oraz przećwiczenia swoich umiejętności związanych z prowadzeniem biura rachunkowego. Zapoznali się oni ze strukturą księgową firmy oraz dodatkowo przypomnieli sobie prawidłowy sposób obiegu dokumentów księgowych w biurze.
Po zakończonych praktykach w wolnym czasie erasmusowa grupa korzystała z pięknej pogody - spędzając aktywnie czas, a mianowicie grając w piłkę siatkową i inne gry zespołowe na hotelowym boisku, czy na przykład pływając. Natomiast spragnieni odpoczynku zażywali słonecznych kapieli.