Dzień IX
Od rana nasi uczniowie odbywali praktyki zawodowe.
Żywieniowcy mieli możliwość zaznajomienia się ze składnikami odżywczymi żywności oraz ich rolą w organizmie człowieka, a ponadto stosowaniem zasad racjonalnego żywienia. Logistycy zaś opracowywali plan rozmieszczania ładnunków w opakowaniach zbiorczych i na paletach. Uczestniczyli w procesie wydawania oraz sprzedaży towarów z magazynu. Ekonomiści brali udział natomiast w wykładach dotyczących popytu i podaży. Poruszony został także temat różnicy między dochodem a przychodem. Wykładowca specjalnie dla naszych uczniów przypomniał także podstawowe definicje z zakresu mikro i makroekonomii.

Ze względu na cowtorkowy jarmark produktów regionalnych w Leptokarii wybraliśmy się tam, aby zakupić ostatnie pamiątki z naszego pobytu. Przy okazji nasi opiekunowie urządzili nam grę miejską, polegającą na znalezieniu na targu określonych warzyw i owoców, zaznajomieniu się z ich greckim brzmieniem oraz zrobieniu zdjęć potwierdzających wykonanie zadania z pomocą sprzedających.

Wieczorem nasza ekipa brała udział w integracji, która polegała na przygotowaniu pobliskiej plaży do naszej mini olimpiady, która zakończy nasz pobyt w Grecji.